Diverse

Un miracol a înspăimântat Rusia. Călugăr mort cu 90 de ani în urmă dă ”semne de viață”

Un miracol a înspăimântat Rusia. Călugăr mort cu 90 de ani în urmă dă ”semne de viață”

Miracolele sunt și au fost, de-a lungul timpului. Dar acesta din urmă este chiar înspăimântător, după cum povestesc chiar oamenii.

Un miracol a înspăimântat Rusia. Călugăr mort cu 90 de ani în urmă dă ”semne de viață”

În fiecare an, budiștii din Siberia (Rusia) pleacă în pelerinaj spre Ivolginsky datsan, o mănăstire budistă aflată în Republica Autonomă Buriatia (4.400 km est de Moscova). Oamenii vin să se roage lui Lama Itigilov, al cărui trup rezistă în mod miraculos la descompunere, deși de la moartea lui au trecut peste 90 de ani.

Călugărul budist Dashi-Dorzho Itigilov s-a stins în urmă cu 90 de ani în Buriatia, o regiune din Siberia. Potrivit călugărilor budiști din Ivolginsky datsan, călugărul și-a adunat discipolii, le-a transmit ultimele dorințe și i-a rugat să se roage pentru el.

Apoi, s-a așezat în poziția lotus și s-a scufundat într-o stare profundă de meditație. Unii spun că ar fi atins Nirvana, alții că s-a stins pur și simplu. Câteva zile mai târziu, potrivit testamentului său, călugărul a fost așezat într-un sicriu de cedru de formă cubică, în așa fel încât cadavrul să poată rămâne în postura lotus. La cererea lui, post mortem, călugării l-au acoperit cu sare.

Exhumat, la cerere, după 28 de ani

În ultimele dorințe lăsate cu limbă de moarte discipolilor, Lama Itigilov a cerut să fie exhumat 30 de ani mai târziu. Cu toate acestea, trupul său a fost exhumat cu doi ani mai devreme decât ar fi trebuit. Un uragan puternic lovise Buriatia și localnicii înfricoșați voiau să-i ceară ajutor, așa că au deschis coșciugul. Aceștia au încremenit când au văzut cadavrul, la care articulațiile erau flexibile, pielea își păstrase elasticitatea, iar zona din jurul inimii sale era caldă. Călugării budiști i-au schimbat hainele și trupul a fost înmormântat din nou. Procedura a fost repetată în 1973, potrivit testamentului.

Savanții nu pot explica

În 2002, coșciugul în care se afla Itigilov a fost exhumat și mutat în Ivolginsky datsan (mănăstire). Călugării s-au rugat și au aprins lumânări toată noaptea, dar fără să deschidă sicriul, de acestă dată. Dimineața, un medic legist a deschis totuși coșciugul. Cadavrul era acoperit de sare până la umeri. Capul era singurul lucru care se vedea din Itigilov. Era într-o stare atât de bună încât se putea crede că acest călugăr era încă în viață, aveau să povestească, ulterior, martorii oculari.

La început, toată lumea a crezut că este un fel de glumă budistă, dar acum nu mai susține nimeni asta. Un expert a afirmat că trupul său arată ca cel al unei persoane care a murit acum câteva ore ”, a declarat Yanzhima Vasilieva, directorul Institutului Pandito Hambo Lama Itigilov.

Cercetătorilor nu li s-a permis să pună stetoscopul pe pieptul lui Itigilov, în schimb, călugării au fost de acord să trimită două grame de păr, particule de piele și bucăți de unghii pentru a fi examinate.

Spectrofotometria în infraroșu a arătat că probele de proteine ​​au caracteristici vii și, atunci când am dezgropat corpul, nu exista miros ca de la un cadavru putrezit și încă nu există”, a declarat și Victor Zvyagin, fost director de identificare la Centrul de examinare medicală criminalistică din Rusia, citat de theculturetrip.com.

Oamenii de știință sunt siguri că Itigilov nu mai este în viață. Analiza pielii arată că bromul din corpul său este de 40 de ori mai mare decât în cazul unei persoane vii. Mai mult decât atât, temperatura corpului este cu 20 de grade mai mică decât a unui om aflat în viață.

Cu toate acestea, mulți căugări budiști susțin contrariul, la fel și mii de pelerini care vin să vadă trupul lui Itigilov. Ei susțin că, de când a fost exhumat sarcofagul, corpul călugărului a luat în greutate aproximativ 2 kilograme, anual.

În ultimii șase ani, greutatea corporală totală a crescut cu aproximativ 10 kilograme, iar excesul de umiditate se vede uneori pe corp, lăsând impresia că trupul ar transpira.

Dar oamenii de știință au și o explicație  Leguminoasele au un nivel ridicat de brom care poate suprima sensibilitatea organismului și pot, totodată, limita impactul stimulării impulsurilor externe, aproape, fără a influența acele părți ale creierului care controlează respirația și circulația sângelui.

Există o teorie conform căreia, când Itigilov trăia, el ar fi mâncat în mod deliberat multe leguminoase și apoi, cu ajutorul auto-hipnozei, a oprit funcțiile metabolice vitale ale corpului său. Cu alte cuvinte, s-a scufundat într-o meditație profundă și a intrat într-o stare de anabioză, după care a murit.

Cadavrul lui Itigilov este așezat, acum, în sala principală a templului. De la depărtare, trupul îmbrăcat în haine portocalii pare să se afle într-o stare de meditație profundă. Cei care se apropie observă, însă, orificiile goale ale ochilor și obrajii umflați ai unui cadavru, menționează aceleași surse media.

Foto: theculturetrip