Social

Impozit de 70% pentru mulți români începând cu 2024! Noua lege fiscală

Impozite impozit impozitele impozitului
sursa foto arhiva companiei

Începând cu data de 1 iunie 2024, românii se vor confrunta cu o schimbare semnificativă în privința impozitării. Această modificare aduce cu sine o măsură controversată, unde o parte din populație va fi supusă unui impozit de 70%.

În detaliu, persoanele fizice care nu pot justifica sursele veniturilor vor fi obligate să plătească un impozit majorat de la 1 iunie 2024. Impozitul va crește de la procentul actual de 16%. Această decizie recentă a fost implementată prin intermediul unei noi legi fiscale.  Modalitatea concretă de aplicare a acestei verificări va trebui să fie detaliată. Asta mai ales în cazul în care persoanele respective nu se regăsesc în evidențele autorităților.

Întrebat cu privire la modalitatea în care se va realiza această verificare a persoanelor fizice, având în vedere dificultățile întâmpinate de ANAF în rezolvarea problemelor generate de evazioniștii de anvergură, Adrian Negrescu, analist financiar, a menționat că se poate apela la urmărirea tranzacțiilor financiare, potrivit DailyBusiness.