Actual Diverse

Înotătoare canadiană, apel disperat: „Cineva m-a drogat la campionatul Mondial!”

Înotătoare canadiană, apel disperat: „Cineva m-a drogat la campionatul Mondial!”
theguardian.com

O înotătoare canadiană acuză că a fost drogată la campionatul mondial la Budapesta, eveniment în urma căruia a rămas cu o comoție cerebrală și o entorsă la coaste.

Sportiva a dezvăluit totul pe rețelele de socializare

În vârstă de 22 de ani, Mary-Sophie Harvey a înotat la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul trecut și a câștigat o medalie de bronz la campionatul mondial.

Pe contul ei de Instagram, Mary-Sophie Harvey a spus că a fost drogată în ultima seară în timp ce sărbătorea în capitala Ungariei și că a existat un „interval de patru până la șase ore în care nu îmi amintesc nici un singur lucru”.

Afirmând că este „profund îngrijorat” de bunăstarea lui Harvey, Organismul Internațional de Conducere al Sportului, a declarat că va lansa o investigație asupra incidentului, numind acuzațiile „supărătoare”.

„În ultima noapte a Campionatelor Mondiale, m-am drogat”, a scris ea, pe Instagram, postând imagini cu mai multe vânătăi pe corpul ei.

„În momentul în care nu eram conștientă de ceea ce a intrat în mine, îmi amintesc doar că m-am trezit în dimineața următoare complet pierdută; cu managerul nostru de echipă și doctorul lângă patul meu… Singurul lucru pe care pot să-l spun este următorul: niciodată nu m-am simțit mai rușinată”, a scris ea, adăugând că, pe lângă sprijinul prietenilor și familiei, a experimentat și sentimentele de judecată.

După ce a ajuns înapoi în Canada, mama ei a remarcat că părea diferită.

Sportiva Harvey a scris : „Mă simțeam ca și cum corpul în care mă aflam nu era al meu. Am ajuns acasă și am găsit o mulțime de vânătăi pe corp”.

„Unii dintre prietenii mei mi-au spus după aceea că au trebuit să mă transporte cât timp eram inconștientă și probabil că asta a explicat de ce.”

Harvey a fost tratată la spital de medici și psihologi și a spus că s-a simțit „norocoasă” să iasă din incident doar cu o lovitură la coaste și comoție cerebrală, scrie theguardian.com

„Din păcate, aceste evenimente se întâmplă mai mult decât credem că se întâmplă. A existat un număr tot mai periculos de cazuri raportate de-a lungul anilor, dar încă nu se vorbește suficient despre el. Resursele pentru victime sunt încă greu de găsit, iar judecata din afară este încă foarte prezentă. Oricine citește asta, vă rog să aveți grijă. Am crezut că sunt în siguranță, că nu mi se va întâmpla niciodată, mai ales când sunt înconjurată de prieteni”.

Swimming Canada a declarat că a avut cunoștință de „un incident” în timpul competiției.

„De îndată ce personalul echipei a aflat, Mary a primit un tratament medical excelent de la medicul echipei noastre la fața locului și a fost autorizată să călătorească acasă.”

Harvey a scris că face tot posibilul să se concentreze pe Jocurile Commonwealth din Birmingham, din Anglia, care vor avea loc în această vară, unde este programată să concureze.

„Încă îmi este frică să mă gândesc la necunoscutele din acea noapte”, a scris ea. „Îmi este încă într-un fel, rușine de ceea ce s-a întâmplat și cred că îmi va  fi mereu… Dar nu voi lăsa acest eveniment să mă definească.”