Social

Nu se mai elimină ajutoarele pentru încălzire! Ministerul Muncii a decis

Ajutorul de încălzire
sursa foto arhiva companiei

Ministerul Muncii a luat măsuri pentru a preveni pierderea ajutoarelor de încălzire pentru românii cu venituri crescute. O propunere de Ordonanță de Urgență a fost elaborată pentru a extinde dreptul la aceste ajutoare. Asigurând că beneficiile rămân neschimbate și pentru cei care depășesc limita de eligibilitate. Această inițiativă vine într-un context în care creșterea veniturilor ar putea afecta negativ persoanele vulnerabile.

Ministerul Muncii vizează menținerea nivelului de ajutoare chiar și pentru cei cu venituri peste limita legală. Asta având în vedere că majorările salariale din 2024 pot accentua riscul de sărăcie pentru categoriile vulnerabile, în conformitate cu limitele maxime ale veniturilor stabilite pentru acordarea ajutoarelor la încălzire: 1.386 lei/persoană pentru familii și 2.053 lei pentru persoane singure.

Pentru a evita complicarea recalculărilor pentru beneficiari, Ministerul Muncii propune o OUG menținând drepturile de ajutor pentru încălzire și supliment pentru energie conform condițiilor stabilite înainte de 1 ianuarie 2024. Această măsură ar fi în vigoare până la sfârșitul sezonului rece, adică până în martie 2024.

Această soluție vine în întâmpinarea necesității de a evita impactul negativ asupra beneficiarilor, conform romaniatv.net.