Actual Lifestyle

Statul român, acuzat în presa străină că vrea să fure mașinile fraților Tate. Între timp, procurorii au găsit noi probe

Statul român, acuzat în presa străină că vrea să fure mașinile fraților Tate. Între timp, procurorii au găsit noi probe

Au vrut să fie vedete internaționale și au reușit. Frații Tate sunt subiect de știri pentru presa externă și ce se întâmplă cu ei, dar și cum se derulează anchetarea lor, vrea să afle o lume întreagă, la propriu. Există elemente de noutate, în timp ce prechezițiile informatice se derulează și azi, joi, 26 ianuarie 2023. Prin urmare, o nouă zi, un nou episod.

Alt episod din serialul Frații Tate. Perchezițiile informațice continuă, elemente de noutate și ce scrie presa externă

Procurorii români sunt mai hotărâți ca niciodată și continuă ancheta în cazul celor doi frați britanici și a complicelor lor din România. Anchetatorii români speră să aibă succes, după ce colegii lor britanici nu au reușit. Și aceasta deoarece, din câte se știe, în anul 2016, Andrew Tate a fost acuzat de aceleași lucruri și în Marea Britanie, doar că acolo ancheta s-a terminat înainte de a începe.

Percheziția informatică începută miercuri, continuă și astăzi, joi. Elementul de noutate în acest caz este Luana Radu, cunoscută ca fiind ”îngerul” lor. Și ea este acum în vizorul procurorilor DIICOT.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC/EVZ

Cea care este cunoscuta sub denumirea de “îngerul lui Tate”, a fost adusă pentru a participa și ea la percheziția informatică din dosar, probabil că și telefonul ei va fi desigilat, potrivit colegilor de la EVZ.

Se pare că anchetatorii nu au terminat de cercetat tot materialul din telefoanele lor și de pe hard-urile preluate din locuința lor, așa că în această zi urmează să continue ceea ce au început ziua anterioară.

Ce scrie presa externă

Un alt element de noutate este modul de redare a acestui caz de către presa externă. Infoactual va reda în cele ce urmează exact așa cum sunt relatate faptele, în afara țării noastre.

Fostul kick boxer Andrew Tate și fratele său susțin că autoritățile române încearcă să le fure mașinile și banii, deoarece procurorii nu au nicio dovadă împotriva lor.

Personalitatea de pe rețelele de socializare și fostul kickboxer Andrew Tate a anunțat miercuri, 25 ianuarie 2023, că dosarul legat de o anchetă penală împotriva sa și a fratelui său este gol.

Tate, fratele său Tristan și alte două femei, care se află în custodia poliției din 29 decembrie 2022, sunt anchetați pentru presupus trafic de persoane și viol.

Ancheta se face, de asemenea, sub acuzația de formare a unei bande criminale pentru a exploata sexual femei, lucru pe care frații au continuat să îl nege.

Într-o declarație făcută miercuri, frații susțin că ”autoritățile plănuiesc să le fure” mașinile și banii, adăugând că acesta a fost motivul pentru care au fost încarcerați. Ei au mai spus că procurorii români nu au nimic împotriva lor, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, o instanță din România a prelungit, de asemenea, detenția lor, care a fost prelungită de la 30 de zile până la 27 februarie.

Procurorii, conform Reuters, susțin, de asemenea, că fratele Tate ”își recruta victimele seducându-le și pretinzând în mod fals că doresc o relație sau o căsătorie”. După aceea, ei duceau victimele la proprietățile lor care se află la periferia capitalei românești București.

”Victimele erau apoi duse la proprietățile situate la periferia capitalei București și prin violență fizică și intimidare psihică erau exploatate sexual, fiind obligate să producă conținut pornografic pentru site-urile de socializare, ceea ce a generat mari câștiguri financiare”, se mai arată în comunicatul procurorilor, citați de media externă.

Oficialii români au afirmat, de asemenea, că una dintre victime a fost violată de Andrew Tate în martie 2022, acuzații pe care acesta le-a negat până în prezent.

Concluzie: Cazul merge mai departe și anchetatorii sunt motivați să îl ducă la bun sfârșit, deși comunicarea cu presa este slabă și deficitară, cel puțin până acum.