Info Actual

Info Actual > Social > Al treilea val al pandemiei de COVID-19! Raed Arafat: ”Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”
Social

Al treilea val al pandemiei de COVID-19! Raed Arafat: ”Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”

Al treilea val al pandemiei de COVID-19! Raed Arafat: ”Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre posibilitatea unui val trei de pandemiei de coronavirus. Acesta a declarat că momentan încearcă să prevină apariția valului trei.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a mărturisit că la acest moment sunt recomandate respectarea măsurilor de protecție pentru prevenirea valului trei de pandemie de coronavirus.

”Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apărea acest val. Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat.

În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul.

Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi. Suntem acum sub vârful de prin noiembrie când aveam peste 1,300 de pacienți în Terapie Intensivă, acum suntem la peste 900. Și aici, totuși, nu este puțin. Este destul de important numărul. Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”, a declarat Raed Arafat.

”Există unele schițe care schițează creșteri, dar controlabile”

Raed Arafat a mărturisit că după redeschiderea școlilor, au existat creșteri ușoare, dar lucrurile sunt sub control.

”Există unele schițe care schițează creșteri, dar controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase, care să alerteze. Și există alte cifre care arată o staționare, un platou. Așa ca urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități, în Maramureș, în Timiș, deci am avut mai multe localități care au fost carantinate, dar localități mici”, a mai spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență potrivit Antena 3.