Info Actual > Social > Coronavirus în România, 30 Noiemebrie! Au fost raportate cifrele negre ale zilei
Social

Coronavirus în România, 30 Noiemebrie! Au fost raportate cifrele negre ale zilei

Coronavirus în România, 30 Noiemebrie! Au fost raportate cifrele negre ale zilei

Coronavirus în România, 30 Noimebrie! Au fost raportate cifrele negre ale zilei. Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 30 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.622 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 147 decese dintre care 17 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Scăderea numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus, aproape 1.100 raportată ieri, nu trebuie să ducă la relaxare în perioada următoare, avertizează medicii.

Deși serviciile de ambulanță primesc mai puține solicitări de testare la domiciliu, se acționează în continuare cu un număr ridicat de echipaje.

După anunțul mai multor state despre depistarea variantei Omicron a SARS-CoV-2, care prezintă peste 50 de mutații, testările care se fac acum și la noi în țară iau în calcul și existența acestei tulpini. Medicul Ionuț Cealera, manager al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța:

Ionuț Cealera: Atenția trebuie să fie foarte crescută, apar permanent mutații ale acestui virus. Am primit o avertizare de la Institutul Național de Sănătate Publică. În momentul în care începem iarăși testările la domiciliu, să facem o scurtă interogare a celui pe care îl testăm, să aflăm dacă a călătorit sau a avut contact cu persoane ce au călătorit în partea de Sud a Africii. Îndemn în continuare populația să se vaccineze pentru că vaccinul este singura soluție de a putea ieși din această pandemie.

Datele oficiale prezentate ieri arată un număr mic de cazuri noi, dar din mai puține teste. De altfel, rata de pozitivare a crescut ușor pentru a treia zi la rând, până la 7%.

Primele date despre eficacitatea vaccinurilor anti-COVID și gradul de protecțioe al celor care au trecut prin boală în fața noii tulpini Omicron, descoperită în Africa de Sud, vor apărea în două-trei săptămâni, a declarat ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Spitalele au fost informate să fie vigilente și să încerce să detecteze cât mai rapid, prin secvențiere, existența acestei variante și în țara noastră, în condițiile în care tot mai multe state europene raportează că au descoperit persoane infectate.

Tinerii par să fie în mod special vulnerabili în fața tulpinii Omicron, spune doctorul Mihaly Imre, cercetător la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. El crede că noua variantă a apărut, cel mai probabil, la o persoană din Africa de Sud cu probleme medicale, care i-au afectat sistemul imunitar, informează RRA.