Info Actual > Social > Situație alarmantă în Israel
Social

Situație alarmantă în Israel

Situație alarmantă în Israel

Situație alarmantă în Israel. Numărul de persoane infectate a crescut de trei ori în ultima săptămână, cu toate că este cea mai avansată țară la vaccinare și s-a ajuns și la doza a patra.

Oficiali din sistemul de sănătate susțin că este nevoie de testare masivă

Au apărut și declarații oficiale din sistemul de sănătate care spun că în fața tulpinii Omicron certificatul verde ar fi irelevant, iar cea mai eficientă măsură rămâne tot testarea masivă.

În urma consultărilor cu experții în epidemiologie și, ținând cont de răspândirea rapidă a variantei Omicron a coronavirusului, premierul Naftali Bennett avertizează că, în zilele următoare, s-ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi în 24 de ore.

Autoritățile medicale îndeamnă populația să respecte măsurile stabilite pentru limitarea răspândirii și, în această perioadă, încurajează munca de la domiciliu. În timp ce Israelul continuă lupta cu varianta Omicron a coronavirusului, un înalt oficial din domeniul sănătății a declarat că certificatul verde este irelevant.

Profesor Galia Rahav, șefa Departamentului de Boli Infecțioase de la Centrul Medical Sheba, cel mai mare spital din Israel, a calificat certificatul verde drept o glumă, în condițiile actuale. Vaccinul este important, dar, în condițiile răspândirii Omicron, recomandă efectuarea unui test PCR mai întâi și ulterior un test antigen.

Vaccinarea cu a patra doză a persoanelor cu vârsta începând de la 60 de ani este foarte importantă. A patra doză e menită să protejeze persoanele în vârstă și persoanele cu probleme de imunitate. Israelul este prima țară din lume care a constatat că virusul este capabil să treacă prin protecția celei de-a treia doze, dar încă nu se știe cât timp va fi eficientă a patra doză.