Actual

Vedeta unui sport puțin mediatizat, dar care are mulți fani, a murit la 46 de ani

Vedeta unui sport puțin mediatizat, dar care are mulți fani, a murit la 46 de ani
facebook.com

Miercuri, 06 iulie 2022, Radu Bădică, unul dintre cei mai vechi pescari sportivi profesioniști de crap din România, a murit la vârsta de doar 46 de ani.

În comunitatea pescarilor, vestea a căzut ca un fulger, iar rețelele de socializare au fost împânzite de mesaje de compasiune și admirație.

Radu Bădică s-a simțit rău de dimineață și s-a stins din viață în cursul serii de miercuri, 7 iulie 2022, potrivit apropiaților. Radu Bădică era tatăl unei fete în vârstă de doar 16 ani.

Radu Badică, legenda pescuitului sportiv din România

Radu Bădică era considerat o adevărată legendă a pescuitului sportiv din România. El a făcut parte dintr-un grup restâns care a pus bazele acestui sport în România. Despre Radu Bădică se știe că:

  • a fost deținătorul a peste 300 de trofee din diverse competiții;
  • a fost membru în prima echipă care a reprezentat România la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, în anul 2000;
  • a practicat și un alt sport, respectiv judo;
  • a fost dublu vicecampion național în Campionatul Național de Pescuit la Crap;
  • a câștigat de două ori Turneul celor 6 Cluburi din România;
  • a pescuit pe majoritatea lacurilor mari din România și Europa;
  • a format zeci de pescari;
  • a fost o inspirație pentru mii de practicanți ai acestui sport.

De asemenea, Radu Badică a fost primul producător din România de momeală modernă pentru crap, numită „boilies”, prima opțiune a pescarilor din toată lumea, vestitele „bile”. Radu Badică a fost cel care a oferit consultanță multor proprietari care au luat lacuri seci și lăsate în paragină și au creat incinte de pescuit apreciate în toată Europa: Dyno Lake-Călărași, Lacul Corbu-Constanța, Sărulești, Moara Vlăsiei, Tâncăbești, Lacul Ianis, Hermes-Periș și altele, scrie stiripesurse.ro.

„Drum lin, prieten drag!”

Pe facebook, Oreste Teodorescu a scris: „Astăzi, fratele sufletului meu, Radu s-a dus mai repede la Dumnezeu. A fost cel mai generos și bun om pe care l-am întâlnit, o simfonie a bucuriei și a poftei de viață frumoasă! Un om splendid care avea darul și harul de a risipi orice îngrijorare sau tristețe! Te iubim, Grasule! Și îi invidiem pe îngeri căci ei sunt acum cu tine! Dumnezeu să te mângâie și să vegheze asupra familiei tale”.

Navitas Angling România a transmis: „Chiar dacă azi a încetat din viață, Radu Bădică va rămâne mereu în memoria noastră și a întregului fenomen de pescuit la crap din România. Drum lin, prieten drag! Îți mulțumim pentru tot ce ne-ai învățat, pentru toată pasiunea ta pentru pescuit și pentru toate poveștile pe care le spuneai cu atât de mult drag, ori de câte ori ne vedeam”, citează realitatea.net.